Kanał RSS - Newsletter SITA Aukcje SITA w Allegro Kanał SITA w Youtube Strona SITA w Google+ Profil SITA w Facebooku

Opinie użytkowników

Dodaj swoją opinię:

Imię:

Nazwisko:

Miejscowość:

Niniejszym przekazuję firmie SITA sp. z o.o. pisemną opinię na temat metody SITA.
Oświadczam, że zgadzam się na nieodpłatne wykorzystanie jej w całości lub we fragmentach przez firmę SITA w celach marketingowych.

Metoda SITA to doskonały sposób na łatwą i przyjemną naukę języka obcego. Anna Stępień
Panki, 18.07.2014
Nauka języka obcego metodą SITA umożliwiła mi w prosty sposób, jakim jest wprowadzanie w stan relaksu, zapamiętanie dużej ilości słów. Technika pomaga szczególnie w nauce języka od podstaw, pozwala w krótkim czasie zapoznać się z językiem obcym. Małgorzata Matusz
Rzeszów, 26.06.2014
Zadowolona jestem z nauki j. niemieckiego systemem SITA, który to w sposób szybki klarowny pomógł zapoznać się z tym językiem. Lekcje stawiają nacisk na mówienie, konwersację, co w dużym stopniu pomoże mi „przełamać” się w kontaktach z osobami narodowości niemieckiej. Małgorzata Żarkowska
Lipnica, 24.02.2014
Cały zestaw do nauki języka wraz z urządzeniem to dość duży wydatek pieniędzy. Myślę, że zdecydowanie przystępniejszą formą zakupu jest kupowanie etapami (zakup jednego poziomu + urządzenie, a później dokupowanie dalszych poziomów). Samo urządzenie znakomicie wprowadza w stan relaksacji, a przyswojenie nowego materiału staje się niezmiernie proste i skuteczne. To wrażenie z początku użytkowania. Nie omieszkam zamieścić opinii z dłuższej perspektywy czasowej np. po roku. Krzysztof Hemka
Głowno, 14.02.2014
System nauczania języków obcych SITA jest udanym sposobem pozyskiwania umiejętności posługiwania się językami obcymi przez osoby korzystające z tego właśnie systemu nauczania. Rzeczywiście można, dzięki trafnej procedurze, stosunkowo szybko, przeciętnie zdolny, osiągnie sukces. Sprawdza się w praktyce. Jest ze wszech miar zadowalający. Słuszne i efektywne jest wprowadzenie do procedury nauczania stanu relaksu, bowiem pomaga i przyśpiesza osiągnięcie pożądanego rezultatu. System SITA oceniam pozytywnie. Jest on co najmniej jednym z najlepszych systemów nauczania języków. Dlatego zakupiłem go. Janusz Giecewicz
Poznań, 04.02.2014
Moim zdaniem SITA to bardzo dobra i skuteczna nauka języka obcego. Zauważyłem również, że moje samopoczucie się poprawiło. Myślę że to dzięki SITA, która nas wprowadza w stan przyjemnego relaksu. Adam Paluch
Bielawa, 16.01.2014
Mam 50 lat i ciężką dysleksję. System SITA bardzo mi pomaga w nauce.
Dziękuję. Przemysław Marciniak
London, 05.11.2013
System SITA spełnia jak na razie moje oczekiwania. Stan relaksu sprawia, że umysł jest bardziej rozjaśniony i gotowy do pracy. Słówka bardzo szybko wpadają i mam nadzieję, że tak będzie do końca. Emilia Hamer
Francja, 15.04.2013
Urządzenie otrzymałam w prezencie miesiąc temu od brata. Ja choruję na depresję lękową i zamierzam przy tym urządzeniu się relaksować. Koszystałam przez 1 dzień i jestem zadowolona. Zamierzam korzystać dalej. Po dłuższym korzystaniu napiszę do państwa o efektach. Jadwiga Machałek
28.03.2013, Wilczyn
System SITA rzeczywiście pozwala niezwykle efektywnie zapamiętać materiał lekcji. Jednocześnie dostarcza relaksu. Materiał lekcji niezwykle starannie wybrany, bardzo praktyczne zwroty pozwalają szybko osiągnąć stopień komunikowania się w obcym języku. Ponadto system SITA można używać do rozwijania swoich umiejętności w innych dziedzinach. POLECAM!!! Zofia Smyczyńska-Pakos
08.03.2013, Ervalla
Jestem bardzo zadowolony z urządzenia SITA. O tym urządzeniu usłyszałem od znajomych i postanowiłem wypróbować na sobie. Wykorzystuję je głównie do relaksu. Od kiedy go używam zauważyłem znaczną poprawę koncentracji oraz jakości snu. Jestem wypoczęty, odprężony a codzienne osiąganie stanu relaksu z urządzeniem SITA pomaga mi lepiej wykorzystywać wiedzę. Arkadiusz Woźniak
04.03.2013, Łódź
Produkt opracowany bardzo dobrze pod względem merytorycznym, jak i praktycznym. Piotr Kłębek
14.02.2013, Kożuchów
Od bardzo dawna myślałam, aby zakupić urządzenie SITA i jakoś nie mogłam się zdecydować, przeczytałam wiele opini za i przeciw. Jestem osobą, która musi wszystko sprawdzić sama, dlatego zakupiłam urządzenie z kursem języka angielskiego. Języka angielskiego uczę się od 20 lat i mam problem aby rozmawiać w tym języku, czuję blokadę i już po pierwszych próbach lekcji zauważyłam, że coś się odblokowało i łatwiej przychodzi mi układanie zdań po angielsku i ich wypowiadanie. Zobaczymy jak dalej będzie przebiegała nauka, ale na tę chwilę jestem bardzo zadowolona. Elżbieta Jasna
09.02.2013, Zduńska Wola
Urządzenie SITA spełnia moje oczekiwania. Miałem już wcześniej do czynienia z tym urządzeniem, dzięki niemu łatwo przyswajam słówka i mogę się zrelaksować. Rafał Panasiewicz
31.01.2013, Suwałki
System SITA całkowicie spełnił moje oczekiwania i jestem bardzo zadowolona z tego zakupu. Ewelina Kol
28.01.2013, Bielawa
Jestem babcią czworga wnucząt i mam 67 lat. Języka angielskiego uczyłam się od kilku lat i miewałam przerwy w nauce z racji opieki nad wnukami. Język ten podoba mi się i pozwala na porozumiewanie się w innych krajach i z ludźmi przebywającymi w naszym kraju - obcokrajowcami. Zawsze blokuje mnie brak odwagi - mówienia. Wybrałam urządzenie SITA by móc kontynuować naukę w domu. Podoba mi się bardzo sposób nauki i mam nadzieję, że będę bardziej swobodna „w mowie”. Czytam i dużo rozumiem. Moje wnuki kochają komiksy. Wydaje mi się, że urządzenie SITA mogłoby być bardziej stabilne. Łączę pozdrowienia. Krystyna Piątek
06.02.2013, Szczecin
Rozpoczęcie nauki języka angielskiego w tej formie pozwoli mi na szybsze przyswojenie i zrozumienie słów oraz na swobodne wypowiadanie się w języku angielskim. Zależy mi aby nauka ta była dla mnie relaksem oraz spędzania wolnego czasu ucząc się i odpoczywając jednocześnie. Danuta Butkiewicz
25.01.2013, Karlino
SITA bardzo mi pomogła. Jest to uzupełnienie do zwykłej nauki języka angielskiego. Wróciłam do powtórki po latach i jest o wiele łatwiej niż uczyć się od poczatku. Słowa i wyrażenia same mi się przypominają, gdy słucham muzyki albo oglądam film. Bardzo dobra metoda jeśli chodzi o przypominanie. Karolina Nowakowska
11.12.2012, Żmigród
Produkt spełnia moje oczekiwania i jestem zadowolona z zakupu. Agnieszka Barwin
10.12.2012, Mirzec
Witam nazywam się Stanisław Tański. Oceniając metodę uczenia się systemem SITA biorę pod uwagę fakt, że mieszkam w małej turystycznej miejscowości, gdzie przybywa wielu obcokrajowców na wczasy. Korzystając ze specjalnie dobranych lekcji z tygodnia na tydzień moje możliwości swobodnego porozumiewania się w języku niemieckim ulegały dużej poprawie. Lekcje są łatwe i mają charakter typowej rozmowy na codzienne tematy. Jestem bardzo zadowolony z efektów nauki. Stanisław Tański
15.11.2012, Szczytno
Sprzęt w pełni profesjolnalny. Andrzej Gryglicki
22.10.2012, Gostomko
Urządzenie SITA zakupiłem wraz z dwoma kursami angielskiego podstawowy i średnio zaawansowany dla nauki języka angielskiego potrzebnego mi do pracy na morzu. Waldemar Koperczak
06.09.2012, Marynowy

klient indywidualny
Urządzenie wyjątkowo przydatne w osiąganiu stanu relaksu. Obecnie powtarzam znane mi już zwroty i sformuowania j. włoskiego na temat skuteczności będę mogła się wypowiedzieć po zapoznaniu się z nowym materiałem. Obecnie jestem zadowolona. Barbara Pytlik
20.08.2012, Rybnik

klient indywidualny
Jestem bardzo zadowolona z tego urządzenia ponieważ nauczyłam się relaksu, jesto to ciekawy i efektywny sposób nauki. Nauka języków pozwoli mi i mojej córce na lepsze życie, wyjazd za granicę oraz lepszy kontakt z ludźmi i poznani ich krajów oraz kultury. Bardzo dziękuję, że jesteście na rynku i można z Wami zwiedzić świat. Wanda Krasoń
25.07.2012, Polanica Zdrój

klient indywidualny
Zakup zestawu SITA jest dla mnie bardzo dobrą decyzją. Uspokaja i regeneruje psychikę. Pomaga i przyspiesza uczenie się w nauce języka. Irena Gabor
21.07.2012, Mochów

klient indywidualny
Jestem bardzo zadowolony ze sposoby nauczania i ilości przyswajanych nowych słów. Mogę się po prostu wyciszyć, odprężyć. Jestem pod wrażeniem. Damian Kukła
14.06.2012, Wieleń

klient indywidualny
Urządzenie SITA bardzo pomaga w nauce języka, odpręża. Małgorzata Lach
17.05.2012, Jagodne Małe

klient indywidualny
Jestem zaskoczony skutecznością systemu. Ścisłe dostosowanie się do wskazówek instrukcji rzeczywiście pozwala na osiągnięcie założonych wyników. Dołączony iPod pozwala na mobilne wykorzystanie systemu. Jestem po kilku dopiero dniach ćwiczeń z systemem SITA jednak jestem w pełni usatysfakcjonowany. Waldemar Wenuszka
23.02.2012, Mechnica

klient indywidualny
Język angielski znam na poziomie średnio zaawansowanym. Zamówiłem u Państwa cały pakiet, by przypomnieć sobie podstawy. W ciągu dnia korzystam około dwóch godzin z urządzenia SITA. Jestem bardzo zadowolony z tej formy nauki. W przyszłości z chęcią skorzystam z uczenia się języka hiszpańskiego metodą SITA. Cieszę się bardzo, że mój znajomy namówił mnie na ten zakup. Janusz Lewandowski
02.04.2009, Dąbrowica

klient indywidualny
Mam mało czasu, gdyż pracuję dużo i w różnych godzinach (nienormowany czas pracy). Nie mogłam więc zapisać się na lekcje grupowe i utrudniało mi to lekcje indywidualne języka angielskiego. Nauka w systemie SITA odpowiada moim potrzebom, bo mogę uczyć się wtedy, gdy dysponuję czasem. Dodatkowo, urządzenie SITA pozwala mi się odstresować, z czym do tej pory, ze względu na nawał pracy, miałam trudności. Joanna Żak
04.04.2009, Nidzica

klient indywidualny
Moim zdaniem nauka metodą SITA jest niepowtarzalnym i unikalnym sposobem. Jestem bardzo zadowolony ze sposobu nauczania i ilości przyswajanych nowych słów. Po przerobieniu pierwszych lekcji nie spodziewałem się aż takich efektów. Zacząłem zwracać uwagę nie tylko na akcent, ale też na wymowę słów. Jestem szczęśliwy z dokonanego wyboru. Bartłomiej Dunaj
10.05.2009, Kazimierz Biskupi

klient indywidualny
Przyznam szczerze, że kupowałam urządzenie SITA z myślą o nauce języka angielskiego.Jestem trzydziestosiedmiolatką, zestresowaną, w trakcie różnego rodzaju zawirowań w moim życiu. Ogromną niespodzianką jest dla mnie to, że urządzenie pomaga osiągać stan relaksu. Mogę się po prostu wyciszyć, odprężyć. Dzięki temu człowiek ma potem więcej energii, z zapałem podchodzi do nauki i do codziennych, zwykłych spraw. Jestem pod wrażeniem. Małgorzata Janas
12.06.2009, Bóbrka

klient indywidualny
Jestem użytkownikiem systemu SITA od kliku dni. Moje oczekiwania dotyczyły przede wszystkim systematyczności materiału oraz poprawy skuteczności zapamiętywania. Mogę potwierdzić, iż zostały one w pełni przez Państwa skutecznie zaprojektowane. Ponieważ nie przewiduję nauki w grupach, cenię układ lekcji wraz z dołączonym schematem postępowania, który automatycznie aktywizuje moje działania i niejako wymusza systematyczność. Niewątpliwie nauka jest przyjemna, pozbawiona stresu, dająca dużo satysfakcji. Trudno na tym etapie ocenić trwałość wiedzy, myślę, że najbliższe miesiące pozwolą na jej obiektywną ocenę. Mariusz Gąsior
08.07.2009, Ostrów Wielkopolski

klient indywidualny
Zakupiłam urządzenie SITA z nadzieją, że pomoże mi poprawić koncentrację i zapamiętywanie. Mam pięćdziesiąt pięć lat i jest to wiek, w którym trudniej zapamiętać i przyswoić pewną partię materiału. Próbowałam różnych metod, bez skutku. W tej metodzie się odnalazłam, potrafię się zrelaksować, zapamiętać prawie całą lekcję. A co najważniejsze, zaczęłam mówić, i to dość szybko, rozumiem także cały tekst czytany przez lektora. Jestem zachwycona. Bogumiła Górecka
07.09.2009, Rumia

klient indywidualny
Program nauki SITA pomógł mi znaleźć nową metodę uczenia się. Dzięki tej metodzie możliwe jest w bardzo przyjemny sposób nauczyć się dużej partii materiału i zapamiętać dużo słówek. Myślałam, że to będzie trudne, gdyż nie należę do osób systematycznych. W dodatku ruchome godziny pracy uniemożliwiały mi podjęcie całego kursu. Teraz z metodą SITA jest to możliwe w dowolnej wolnej chwili, a co najważniejsze przychodzi to z łatwością. Uważam, że przyswajanie informacji w stanie relaksu jest bardzo dobrym pomysłem, gdyż dzięki temu nie trzeba poświęcać aż tyle czasu na typowe wkuwanie słówek. Urszula Szemberg
21.04.2008, Mszczonów

klient indywidualny
Plusem metody SITA jest możliwość nauki całych zwrotów osadzonych w konkretnym kontekście, co ułatwia odtworzyć je w przyszłości. Zapewnia poznanie szerokiego zakresu tematów. Elżbieta Zasowska
21.09.2007, Mielec

uczestnik kursu Centrum Nauki SITA
Świetna metoda, przede wszystkim na przyswajanie leksyki, pozwala oderwać się od świata zewnętrznego, przynosi efekty, głównie dzięki czasowi poświęceniu na słuchanie, pozwala opanować dany język z pewnością w sposób komunikatywny. Profesjonalny lektor i obsługa SITA. Luiza Przybyła
07.11.2007, Warszawa

uczestnik kursu Centrum Nauki SITA
Metoda przede wszystkim ciekawa, umożliwiająca w krótkim czasie nauczenie się podstaw języka. Po "sesji" nie ma się odczucia zmęczenia. Mniej czasu (w porównaniu do innych metod tradycyjnych) zajmuje nauka w domu. Ewa Dulska
21.05.2008, Kraków

uczestnik kursu Centrum Nauki SITA
Urządzenie SITA zakupiłam dla moich córek w wieku 15 i 17 lat. Obie dziewczynki uczą się języków obcych (angielski i niemiecki) i są osobami niepełnosprawnymi. Do zakupu urządzenia namówił mnie lekarz neurolog, który leczy moje córki. Dzięki Wam obie córki mogły połączyć naukę z rehabilitacją. Efekty widać już po dwóch dniach. Nauka przebiega dużo sprawniej, ciśnienie spadło, SA bardziej spokojne, czują się pewnie posługując się obcymi językami. Pomimo kosztów, jakie poniosłam jestem bardzo zadowolona z zakupu i wiem, że nadal będę korzystać z usług SITA. Tym bardziej, że dziewczynki namówiły nawet do nauki mnie i męża, któremu języki obce są potrzebne w pracy. Gorąco polecam Sitę. Agnieszka Balińska
17.04.2008, Siemianowice

klient indywidualny
Urządzenie oraz system nauki i powtórzeń SITA pozwala na bezstresowe, bez przysłowiowego "kucia" opanowanie języka obcego. Ponadto powoduje odprężenie i relaks całego organizmu. Ma to ogromne znaczenie w dzisiejszym zabieganym świecie. Ogólna ocena piątka. Janusz Kurek
05.04.2008, Zielona Góra

klient indywidualny
Nie mając wcześniej do czynienia z taką metodą nauki, przyznam, że dość sceptycznie podchodziłam do niej. Długo trwało zanim zdecydowałam się zamówić u Państwa zestaw służący do nauki i kursy. Po 10 dniach od zakupu muszę przyznać, ze moje wahania były zupełnie nieuzasadnione. Ja największy problem mam z wyciszeniem i wprowadzeniem się w stan relaksu, nie mam jeszcze umiejętności decydowania czy już mi się to udało, czy nie... Dlatego może nudzi mi się ciągłe słuchanie tej samej płyty do relaksacji. Sugeruję, żeby zwiększyć ofertę do min. 3. Beata Szulc
27.03.2008, Gdańsk

klient indywidualny
Uważam, że urządzenie SITA jest doskonałe do zrelaksowania się po dniu pełnym stresów i napięć. Bardzo szybko można nauczyć się z urządzeniem wprowadzania w stan relaksu, a 20 - 30 minutowy seans świetnie poprawia samopoczucie. Również system nauki z systemem SITA jest ciekawym doświadczeniem, ponieważ w krótkim czasie znacznie poszerzyłem swoje słownictwo w języku angielskim. Największy problem sprawia mi owe koncentrowanie się na tym co mówi lektor w czasie lekcji. Uważam, że muzyka płynąca podczas lekcji w tle mogłaby być troszkę głośniejsza natomiast głos lektora można odrobinę przyciszyć. Piotr Markiewicz
26.03.2008, Skierniewice

klient indywidualny
System SITA to dla mnie bardzo ciekawe doświadczenie zarówno w kwestii uczenia się języka, a także wielu innych ciekawych i interesujących mnie rzeczy, jak również w kwestii dalszego poznawania własnego organizmu, uczenia się relaksu i pełnego wykorzystywania możliwości własnego mózgu. Moje pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne, naprawdę czuję "że to działa" i mocno wierzę w to, że przy odrobinie mojego zaangażowania i systematyczności osiągnę satysfakcjonujące mnie postępy. Dziękuję wam za to! Michał Ławicki
26.03.2008r. Dobrcz

klient indywidualny
Bardzo miła atmosfera. Fotele mogłyby być wygodniejsze i pomieszczenie bardziej wyciszone. Ogólnie jestem zadowolony. Wojciech Sowiński
Jasionka

uczestnik kursów grupowych
Jestem bardzo zadowolony nie spodziewałem się, że w tak krótkim czasie (1 miesiąc) można przyswoić sobie tak obszerną partię materiału. Dodatkowym plusem jest fakt, że można ten materiał powtarzać wielokrotnie, gdyż przekazano nam materiały edukacyjne na własność. Zbigniew Musiałek
Rzeszów

uczestnik kursów grupowych
Metoda SITA jest dla mnie metodą miłego sposobu nauki języka i w moim zabieganym i zapracowanym życiu jest to jedyny moment gdy mogę tak naprawdę odpocząć i zrelaksować się. Połączenie przyjemnego z pożytecznym jest skuteczne. Wykłady z lektorem były ciekawe i dzięki nim poszerzyłam zakres wiadomości i słownictwa z języka angielskiego. Agnieszka Oleniacz
21.12.2007, Olkusz

uczestnik kursów grupowych
Mam 54 lata. Prawdą jest taka, że system SITA nawet w tym wieku zmobilizował mnie do nauki języka niemieckiego. Uczę się języka z powodzeniem. Ciszę się, bo jestem na rencie i raz w roku wyjeżdżam zagranicę gdzie język obcy jest niezbędny w komunikowaniu się. Cieszę się, że korzystam z zestawu SITA. Mogę się także od stresować i relaksować. Hanna Michalska
19.05.2007, Toruń

klient indywidualny
Urządzenie posiadam i użytkuję od kliku dni trudno się wypowiedzieć o efektach w tak krótkim czasie użytkowania. Przyznam, że odpowiada mi taki tok nauczania języków obcych. Na obecną chwilę potrzebuję wprawy i praktyki do lepszego opanowania urządzenia. Piotr Klisko
28.04.2007, Kętrzyn

klient indywidualny
Moja ocena jak po krótkim zapoznaniu się z metodą nauczania uważam, że będzie to dla mnie trafiony pomysłem. Artur Spychalski
20.04.2007, Krzyż Wlkp.

klient indywidualny
System SITA - najważniejsze jest to, że potrafi mnie wprowadzić w stan relaksu, spokoju, "przenieść do innego wymiaru". Uwielbiam głosy, które wypowiadają teksty na CD - mają to COŚ! Jest super! Agata Pluta
28.03.2007, Jaworzno

klient indywidualny
Urządzenie jest rewelacyjne. Cała moja rodzina jest niezmiernie zmotywowana do nauki języka obcego. Szczególnie przydatne będzie w nauce przyszłej maturzystce. Obecnie najwięcej czasu na zapoznaniu się z urządzeniem poświęca córka - studentka. Ja osobiście obawiałam się, ze mogę mieć problemy z obsługą. Jednak moje obawy rozwiał pierwszy kontakt z instrukcją i urządzeniem. Instrukcja jest bardzo czytelna i jasna, ale największe wrażenie robi prezentacja systemu na płycie CD. Romana Piechota
22.03.2007, Nowa Sól

klient indywidualny
Kurs angielskiego, który przeszłam systemem SITA uważam, za bardzo udany. Sposób i tempo nauki pozwoliły mi na dokładne powtórzenie podstaw języka i uzupełnienie braków, które miałam. Relaks podczas lekcji pozwolił mi spokojnie uczyć się i zapamiętywać nowe zwroty. Jestem przekonana, że system SITA jest bardzo dobrym, choć innym systemem nauki, który umożliwia szybką i łatwą naukę języka obcego. Joanna Masiarz
18.01.2007, Warszawa

klient kursu indywidualnego
Moja opinia o nauczaniu metodą SITA jest pozytywna. Pozwala uczącemu się w krótkim czasie na poznanie dużej ilości nowych słów i zwrotów oraz podstawy gramatyki. Stanisław Łęgnowski
09.12.2006, Warszawa

klient kursu indywidualnego
Istotnie jest to metoda odbiegająca od dotychczasowych. Na pewno stan relaksu dopomagał nam przyswoić szybciej wiedzę ( muzyka, "sprzęt", przyjemni wykładowcy). Ale tempo jest zbyt szybkie dla kogoś, kto pierwszy raz miał do czynienia z językiem angielskim. Może jakby częstotliwość była mniejsza (nie codziennie). Myślę, że gramatyki możemy się jeszcze douczyć. Książki są super, bo są w języku angielskim i polskim. Szkoda, że nie dostaliśmy tego na płycie. Jeśli chodzi o laboratorium to bardzo ładnie jest rozłożony tekst, bo wolniej i szybciej i tłumaczone słowa i zwroty po polsku i angielsku. Natomiast uważam, że na początku przed tekstem jest za mało muzyki relaksacyjnej a na końcu za dużo. Osobiście bardzo wdzięczna jestem lektorom, bo podchodzili do nas po przyjacielsku i dużo nas nauczyli. Jeśli chodzi o pożywienie to może lepiej żeby go nie było, bo dwie kanapeczki to dla krasnoludków. No, ale przyszliśmy przyswajać wiedzę a nie jeść. Zauważyłam też, że te 4 godziny tutaj wcale mnie nie męczyły, mogę powiedzieć, że relaksowały. Ogólnie jestem zadowolona i wdzięczna, że się tutaj znalazłam i tyle nauczyłam, nie mniej uważam, że trzeba trochę umieć żeby zdążyć z nauką w takim tempie. Teresa Urban
09.02.2007, Rzeszów

uczestnik kursów grupowych
Metodę SITA oceniam bardzo dobrze, ale zmieniłbym kilka rzeczy: więcej muzyki na początku przed dialogiem w celu łatwiejszego osiągnięcia stanu relaksu - stanu alfa; trochę większe przerwy na posiłek i zmianę sal lekcyjnych; niektóre sale powinny być większe i bezpośrednio połączone z komunikacją. Poza tym czas kursu powinien być wydłużony by można było więcej powtarzać i utrwalać. Natomiast lektorzy w salach i na laboratorium wprost rewelacyjni. Tylko takich więcej. Krzysztof Kasiak
09.02.2007, Głogów Małopolski

uczestnik kursów grupowych
Po czterech tygodniach nauki języka angielskiego tą metodą uważam, że jest to świetna metoda nauki, która nie wymaga dużego wysiłku ze strony osoby uczącej się. Godziny relaksu umożliwiają jednocześnie naukę efektywną oraz wypoczynek. Małe grupy pomagają w wielokrotnym powtarzaniu nauce zwrotów w tym języku. Lektorzy w pełni spełnili moje oczekiwania i służyli ogromną pomocą. Program, który przeplatany jest godziną relaksu jest znakomity dla osób pracujących (jednak zmęczonych dniem w pracy). Uważam, że po tym kursie jestem w stanie porozumieć się w zakresie podstawowym w tym języku. Bardzo chciałabym kontynuować naukę tą metodą na dalszych poziomach. Lucyna Deręgowska
09.02.2007, Rzeszów

uczestnik kursów grupowych
Prowadzący kompetentni i dobrze prowadzą zajęcia. Metoda może jest dobra, ale zbyt wielkie tempo przyswajania informacji. Kurs powinien być, co drugi dzień. "Dzień po dniu" - trudno jest od razu sprawdzić postępy w nauczaniu. Brak było sposobu wprowadzania się stan relaksu. Powinny być przynajmniej jedne zajęcia demonstrujące zachowanie w takiej sytuacji. Podsumowując: efekty mogą być widoczne po pewnym czasie, ale bezpośrednio po kursie jeszcze nie widać ewentualnych postępów. Sławomir Wiechecki
07.03.2007, Rzeszów

uczestnik kursów grupowych
W tym kursie brakowało nauki stanu relaksu, dlatego ten stan raczej nie został przeze mnie osiągnięty. Dlatego słuchanie płytek z lekcjami nic mi nie dało, praktycznie nic nie zapamiętałem. Kurs odbywał się zbyt intensywnie, gdyby zajęcia odbywały się, co drugi dzień na pewno bym z tego kursu więcej wiedział. Nie jestem zadowolony z tego kursu!!!! Tylko lektorzy byli kompetentni i sumienni. Mateusz Walicki
07.03.2007, Zaczernie

uczestnik kursów grupowych
Szanowni Państwo! Posiadam urządzenie od kilku dni. Wstępnie obecnie rozpoczynam naukę i mogę śmiało powiedzieć, że system SITA dopasowany jest perfekcyjnie. Piotr Toczek
02.10.2006, Kędzierzyn - Koźle

klient indywidualny
Jestem zadowolona z kursu SITA. Dzięki niemu znacznie poszerzyłam swój zasób słówek i nauczyłam się poprawnie budować zdania. Jestem bardzo zadowolona z fachowej wiedzy lektorskiej. Jednak, aby w pełni skorzystać z "atutów" urządzenia odsłuchowego, powinno się być zrelaksowanym i wypoczętym. Życie w pośpiechu i stresie nie sprzyja przyswajaniu tekstu przy pomocy tego urządzenia. Anna Grabarczyk
Płock

uczestnik kursu indywidualnego SITA
Cieszę się, że miałem możliwość uczestniczenia w kursie. Wydaje mi się, że nauczyłem się przez ten czas znacznie więcej niż byłbym w stanie zrobić samodzielnie. Dobrze, że zajęcia prowadzone są spokojnie, nie pod presją terminów, sprawdzianów itp. Dariusz Kuczyński
06.04.2006, Warszawa

uczestnik kursu indywidualnego SITA
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona systemem SITA. Pomógł mi w krótkim czasie przyswoić duży zakres wiedzy z języka angielskiego. Dzięki relaksacyjnemu działaniu nauka nie jest uciążliwa, ale wymaga dużo skupienia. To doskonała forma odpoczynku po pracy i nauki zarazem. Weronika Barteczka
15.09.2006, Wrocław

klient indywidualny
Metoda SITA jako nowoczesna metoda znajduje sobie grono zwolenników jak i przeciwników. Jako lektor i jako osoba, która również została poddana próbie nauki języka hiszpańskiego właśnie tą metodą stwierdzam, że daje ona o wiele szybsze efekty niż metody tradycyjne. Stan relaksu regulowały na przemian z lekcjami bardzo aktywnymi przynoszą niebywałe efekty. Polecam tę metodę każdemu kto chce poznać język w szybkim tempie z bardzo dobrymi efektami. Katarzyna Galas
30.06.2006, Wleń

uczestnik kursu Centrum Nauki SITA
Nauka metodą SITA przynosi naukę języków obcych do kompletnie nowego wymiaru. Uważam ją za skuteczną. Kursant poznaje język pod wszystkimi względami jakimi można wykorzystać język obcy. Uczy się mówić, słuchać, czytać a także pisać. Poznaje rozmówki z życia wzięte, na które ma ogromną możliwość i prawdopodobieństwo zetknięcia się w życiu potocznym w razie znalezienia się w sytuacji gdzie język może się przydać. Wprowadzana jest część gramatyczna według mnie niezbędna do prawidłowej nauki. Następnie ćwiczenia i zajęcia z lektorem pozwalają na zrozumienie i użycie poznawanych pojęć. Zapamiętywanie i wykorzystanie faktu, iż mózg ludzki jest w stanie przyswoić wiedzę lepiej i trwalej uważam za fenomen. Myślę, że metoda może być dobra dla każdego, ale sam proces zależy od predyspozycji kursanta. Katarzyna Choma
29.06.2006, Jelenia Góra

uczestnik kursu Centrum Nauki SITA
Odbyłam kurs języka hiszpańskiego na poziomie podstawowym metodą SITA. Metoda ta okazała się być niezwykle skuteczną. Już po pierwszym odsłuchu zauważyłam duże efekty, choć wcześniej nie miałam żadnej styczności z tym językiem. W czasie każdej sesji byłam w stanie zapamiętać około 90% materiału zaprezentowanego podczas odsłuchu. Efektywność tej metody oceniam, zatem na poziom bardzo wysoki. Co więcej, dzięki tej metodzie nie tylko poszerzyłam swoją wiedzę z zakresu języka obcego, ale także nauczyłam się kontroli swojego oddechu i wchodzenia w stan relaksacji. Metoda ta okazała się, więc być skuteczną a zarazem przyjemną i odstresowywującą. Odbycie tego kursu utwierdziło moje przekonanie o efektywności tej metody. Dzięki temu doświadczeniu będę teraz bardziej kompetentna w udzielaniu informacji potencjalnym uczniom na temat metody SITA. Magda Świnoga
28.07.2006, Ujazd

uczestnik kursu Centrum Nauki SITA
Uważam, że dzięki systemowi i urządzeniu SITA można samodzielnie uczyć się języków obcych. Samemu można decydować o tempie nauki. Dokonałem trafnego wyboru. Michał Marciniak
30.08.2006, Michałów - Reginów

klient indywidualny
Urządzenie SITA jest łatwe w obsłudze, skuteczne. Nauka jego użytkowania nie sprawia żadnych trudności. Dzięki niemu nauczyłam się osiągać stan relaksu poprzez kontrole oddechu. Jedynym moim zastrzeżeniem jest brak możliwości regulacji rozmiarów urządzenia co może utrudniać niekiedy użytkowanie lub sprawiać, że użytkowanie nie jest dość komfortowe. Myślę jednak, że spełnia ono oczekiwanie wielkości osób Magdalena Wójcik
14.07.2006, Kraków

klient indywidualny
Urządzenie SITA spełniło moje oczekiwania. Mogę się dzięki niemu doskonale relaksować i nauka staje się przyjemnością. Nie odczuwa się czasu jaki upływa podczas nauki i co najważniejsze nie jest się zmęczonym po lekcji. Bardzo dobra inwestycja. Tomasz Klimaszewski
Radom

klient indywidualny
Relaksacja z pewnością pomaga w zapamiętywaniu materiału. Dobra forma konwersacji z lektorem. Treść książek mogłaby być trochę unowocześniona (część słówek bardziej literacko, trochę archaicznie brzmi, aczkolwiek elegancko). Bardziej skłaniałabym się do powszechnego, aktualnego języka potocznego. Wanda Czarkowska
Zielonka

uczestnik kursu indywidualnego SITA
Podczas kursu poznałam metodę SITA. Myślę, że nie jest zła. Podoba mi się tematyka lekcji. Jest dostosowana do wielu sytuacji, jakie można zastać w życiu, wyjeżdżając do innego kraju. Za słaby punkt tej metody uważam zbyt długie dialogi i co za tym idzie - dużo słownictwa w krótkim czasie do zapamiętania. Do tego spora ilość zagadnień z gramatyki. Uważam, że powinno być zdecydowanie więcej czasu na utrwalenie materiału oraz zastosowanie słów w dialogach. Jadwiga Skrzeczkowska - Melaniuk
Zbuczyn

klient indywidualny
Cały system zrobił na mnie pozytywne wrażenie i jestem zadowolony z efektów jego działania. Lekcje z lektorem odbywają się miłej i luźnej atmosferze i są znakomitym uzupełnieniem zajęć z urządzeniem SITA. Jestem zadowolony zwłaszcza z tego, że termin zajęć mogłem za każdym razem dopasować do swojego planu zajęć. Jedyna rzecz, którą bym zmienił to sposób odbywania się zajęć z urządzeniem SITA. Obecny sposób przebieg zajęć może wywołać senność w trakcie jego przebiegu a nawet uśpić ucznia. Sławomir Rybak
Warszawa

uczestnik kursu indywidualnego SITA
Jest to wspaniała metoda nauczania języka obcego - jak również wiele wymaga poświęcenia i czasu od samego siebie. Metoda SITA na pewno w jakimś stopniu pomaga w nauczaniu ale to wszystko zależy od naszej nauki i chęci. Polecam. Iwona Jabłońska
Warszawa

uczestnik kursu indywidualnego SITA
Nie mam zastrzeżeń system pracy podobał mi się. Lekcje były ciekawe. Urządzenie SITA nawet jeśli czasami nie mogłem się nic nauczyć przynajmniej pomagało mi się zrelaksować. PS. Okulary troszkę uwierały mnie w nos. Jakub Gierczak
Głogów

uczestnik kursu Centrum Nauki SITA
Dobra rzecz. W pierwszej fazie szybkość przyswajania jest imponująca. Urządzenie działa, jednak przy czterech godzinach w stanie relaksu ciężko jest się rozbudzić. W przyszłości nie wykluczam powrotu do tej metody. Tomasz Sypniewski
Głogów

uczestnik kursu Centrum Nauki SITA
Po pierwszych lekcjach z systemem SITA zauważyłem, że maja znajomość języka angielskiego znacznie się poprawiła. Nauka sprawia mi przyjemność. W trakcie lekcji jestem odprężony i zrelaksowany a to bardzo dobrze, wpływa na zapamiętywanie coraz większej ilości nowych słów i zwrotów. Marcin Zarzycki
19.12.2005, Bolesławiec
Ta forma nauki jest najszybszą metodą poznania języka. Zawiera dużo ćwiczeń z sytuacji wziętych z życia, które są pomocne. Możliwość konsultacji z lektorem po odsłuchu, sprawdzenie zapamiętania lekcji (nagrania). Dariusz Ślepowroński
29.11.2005, Warszawa

uczestnik kursu Centrum Nauki SITA
Moim zdaniem system nauki SITA jest przereklamowany. Zbyt dużo wiedzy w zbyt krótkim czasie. Urządzenie: ocena 1 ponieważ pulsujące światło nie pozwala co najmniej przez 1/3 lekcji skupić się na odsłuchu a w momencie osiągnięcia odpowiedniego odprężenia działa jak (i tu ocena 5) najlepszy środek nasenny. Poza tym uważam, iż cena jak za część podstawowy języka jest zbyt wygórowana. Anna Harber
04.11.2005, Sulechów

uczestnik kursu Centrum Nauki SITA
Twierdzę, że kurs jest wystarczający aby nauczyć się podstaw. Jednak uważam, że trzeba umieć skupiać swoją uwagę i to może niektórym nastręczać trudności. Aleksandra Kotowska
24.11.2005, Zielona Góra

uczestnik kursu Centrum Nauki SITA
SITA jest doskonałym programem edukacyjnym. Pozwala w krótkim czasie poznać w stopniu zadawalającym język, którego chcemy się nauczyć, wprowadza nas w stan relaksu tak potrzebnego dla wyciszenia się, przez co język obcy jest szybko przyswajalny, nawet dla osób które dopiero zaczynają się uczyć. Krzysztof Łukasiewicz
18.12.2005, Bielsko - Biała
Pracując po 12-godzin przez pięć dni w tygodniu nie znajdowałem czasu do nauki języka angielskiego. Kupując unikalny system do nauki SITA mogę pozwolić sobie na relaks, a przy tym mogę nauczyć się języka, który mi przychodził z wielkim trudem, dzięki sprawdzonej recepturze nauki zapamiętuję nie tylko pojedyncze słówka ale całe zdania. Dzięki kilkuletniej obserwacji waszego systemu postawiłem na jakość i nie pomyliłem się za co wam dziękuję. Kamil Jurkowski
08.12.2005, Dalików
Jestem osobą młodą i bezrobotną. Zaufałem firmie SITA i zakupiłem urządzenie relaksacyjne oraz jęz. hiszpański. W niecałe trzy tygodnie nauki opanowałem jęz. hiszpański w stopniu podstawowym. Obecnie ćwiczę na książkach jęz. hiszpańskiego jak również poprzez oglądanie telewizji hiszpańskiej. Zaufałem a teraz wierzę i polecam tym, którzy mają wątpliwości i obawy. Człowiek odczuwa potrzebę podnoszenia swych umiejętności i kwalifikacji. Jedną z nich na pewno jest znajomość języka obcego. Już dziś wiem, że zacznę naukę jęz. angielskiego. Jeszcze raz gorąco polecam tym, którzy mają wątpliwości takie jak ja miałem przed zakupem. Łukasz Koziołkiewicz
18.10.2005, Mirsk
Koncepcja metody nauczania znakomita. Materiały (książki, taśmy) bez zarzutu. Urządzenie SITA - zwłaszcza okulary - rozczarowuje! Wykonanie tandetne. Okulary nie mają konstrukcji pozwalającej na dopasowywanie do różnych rozmiarów głowy. Czujnik oddechu z trudem dopasowuje się do pozycji, w której wreszcie działa. Pokrętło potencjometru głośnika w okularach niezwykle delikatne i nie ergonomiczne. Brak w komplecie słuchawek też zaskakuje - zwłaszcza w porównaniu do ceny urządzenia - bardzo wysokiej! Tadeusz Dąbrowski
25.1.2005, Warszawa
Urządzenie SITA wygląd, recenzje z Internetu przedstawiają w sposób prosty, wygodny ale po otworzeniu przesyłki okazuje się inaczej. Czy system działa??? Jak na razie idzie mi chyba całkiem nieźle, ale wymaga to dużej pracy z mojej strony, co mi nie odpowiada bo chciałem nabyć urządzenie, które nie wymaga mojej pracy. Ogólnie patrząc urządzenie oceniłem na 3. Maciej Matczak
26.11.2005, Gdynia
Metoda SITA pozwala na skuteczną naukę języka obcego przy zachowaniu odpowiednich kryteriów: - podczas odsłuchów musi być zachowana absolutna cisza, żeby odsłuchujący mógł się skupić i zrelaksować. Oprócz odsłuchów niezbędne jest też systematyczne powtarzanie materiału w domu, oraz wypełnianie zaleceń lektora. Metoda SITA to profesjonalne nauczanie języka obcego z perfekcyjnie przygotowanymi odsłuchami i wykładami. Jestem w pełni zadowolona z wykładów i odsłuchów jakie proponuje SITA. Izabela Grewling
25.10.2005, Leszno
Z systemu SITA jestem bardzo zadowolona, dzięki niemu szybciej uczę się języka. Szybciej przyswajam nowe słownictwo. Po każdej lekcji jestem zrelaksowana i mam ochotę na dalsze prace. Myślę, że dzięki temu systemowi nauka języków obcych staje się bardzo łatwa i przystępna Paulina Stachowiak
25.10.2005, Leszno
Nauka tą metodą spełniła moje oczekiwania. Dla osoby o bardzo zagospodarowanym czasie ma to duże znaczenie. Przez takie powtarzanie słówek więcej pozostaje w głowie. Łatwiejsza komunikacja, nie wstydzę się rozmawiać w danym języku i mam nadzieję, że będę dalej kontynuować tę naukę. Małgorzata Michalak
25.10.2005, Leszno
Kurs bardzo mi odpowiada. Nauka w relaksie jest łatwa i przyjemna. Na pewno będę kontynuować (koniecznie z tą samą lektorką). Paweł Wojtasiński
25.10.2005, Kraków
Oświadczam, że jestem bardzo zadowolona z urządzenia SITA i zapewne będę korzystała z dalszych części programu. Kasety są nagrane doskonale, chodzi mi o to, że wszystko jest nagrane powoli i kilkakrotnie i że nie muszę cofać nagrania żeby dobrze się wsłuchać w treść. Zofia Jure
25.10.2005, Białystok
Rewelacyjne rozwiązanie edukacyjne. Nie trzeba godzinami uczyć się na pamięć setek słówek i nudnej gramatyki. Ta innowacyjna metoda spowodowała, że do nauki języka niemieckiego podchodzę z przyjemnością. Połączenie przyjemnego z pożytecznym, z pewnością znajdzie wielu zwolenników wśród ludzi młodych. Gorąco polecam. Jedynym mankamentem jest niemożność zakupu zestawów językowych zapisywanych na nośnikach CD. Roman Żal
25.10.2005, Tomaszów Mazowiecki
Kurs językowy firmy SITA jest bardzo dobry. Profesjonalne podejście do uczestników. Bardzo dobry lektor. Marek Dudek
27.07.2005, Warszawa

Straż Miejska
Moim zdaniem nauka w formie państwa systemu była dla mnie bardzo interesująca. Dzięki wam poznałem jak można przyswajać wiedzę w formie relaksu, chłonąć wiedzę w szybkim tempie. Współpraca z państwa pracownikami była bardzo miła. W szczególności pragnę podziękować obsłudze dzięki, której mam nadzieję będziemy kontynuować dalszą współpracę. Wojciech Kieszkowski
27.05.2005, Ostrowy

Straż Miejska
System SITA jest bardzo ciekawym rozwiązaniem nauczania języka angielskiego. Zajęcia są przyjemne i ciekawe a zarazem pożyteczne. Bardzo podoba mi się taki system nauczania a obsługa jest przyjemna i w każdym momencie gotowa do pomocy. Paweł Szcześniak
27.05.2005, Warszawa

Straż Miejska
Ogólnie mówiąc jestem zadowolony z państwa programu nauczania języka angielskiego systemem SITA. Moim zdaniem mogłoby być trochę więcej godzin z lektorem, co poprawiłoby naszą wymowę i czytanie. Poza tym system oceniam pozytywnie. Marek Grena
27.05.2005, Warszawa

Straż Miejska
Jestem bardzo zadowolony z udziału w kursie systemem SITA. Wojciech Grabowski
27.05.2005, Warszawa

Straż Miejska
Opinia jak najbardziej pozytywna. Treść merytoryczna przekazywana w sposób bardzo profesjonalny. Podejście do kursantów fachowe i nacechowane b. wysoką kulturą osobistą. System SITA oraz sama firma rzeczywiście godna polecenia. Personel - the best. Bogdan Szkudlarek
27.05.2005, Warszawa

Straż Miejska
Jestem zaskoczony skutecznością systemu SITA, jestem bardzo zadowolony z nauki jezyka i mile zaskoczony serdecznością pracujących w SITA osób. Wojciech Ossowski
27.05.2005, Warszawa

Straż Miejska
Całość kursu oceniam pozytywnie , choć uważam, że jest w nim zbyt mało wyjasnień z zakresu gramatyki. Bożena Stasiak
27.05.2005, Legionowo

Straż Miejska
Z systemem SITA zetknąłem się po raz pierwszy w 2000 roku. Po przeczytaniu instrukcji z niecierpliwością użyłem urządzenia SITA. Po wysłuchaniu kasety relaksacyjnej poczułem się niezwykle odprężony i rozluźniony, pomyślałem sobie wtedy, że jeżeli opisany w instrukcji sposób osiągnięcia relaksu przyszedł mi tak łatwo, to z całą resztą nie będzie żadnego problemu. Okazało się jednak, że nauka nie przyszła tak łatwo, jak wspomniany relaks, zniechęciło mnie to trochę i odłożyłem urządzenie na półkę, myśląc, że to kolejne "obiecanki cacanki", a efekty żadne. Po tygodnu przeczytałem ponownie instrukcję i zrozumiałam jakie błędy popełniłem przy pierwszym kontakcie z urządzeniem. W tydzień czasu przerobiłem zgodnie z instrukcją kurs niemieckiego, a na efekty nie czekałem długo, w pierwszej konwersacji w niemieckim markecie poczułem niesamowitą swobodę porozumiewania się. Jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam. Tomasz Skotni
Siekierczyn
Moim zdaniem urządzenie SITA jest rzeczywiście trafnym zakupem,ponieważ już po tygodniu zauważyłem u siebie postępy w nauce. Bardzo dobrym pomocnikiem są do tego wspaniale przygotowane kasety. Profesjonalna wymowa ułatwia mi dobrze zrozumieć obcy język. Jestem zadowolony i nie żałuję tego zakupu. Bogusław Podkalicki Uważam, że jest to bardzo dobre urządzenie, które pozwala w krótkim czasie opanować podstawowe zwroty w języku angielskim, ale również przy którym człowiek może się zrelaksować i odpocząć. Paweł Bieszke Zanim zakupiłam urządzenie SITA robiłam wszystko, aby nie uczyć się języka obcego. Teraz rezygnuję z tych rzeczy, aby uczyć się angielskiego. Nauka stała się przyjemnością. Dzięki systemowi SITA odpoczywam, a jednocześnie uczę się. Uważam, że SITA jest niezastąpiona również dlatego, że może z niej korzystać więcej osób, a jest tylko jeden wydatek. Często korzystam również z relaksu. Pomaga mi to odprężyć się po całodniowej nauce i zapomnieć o kłopotach. Dziękuję! Dorota Nowicka Zakupiłam urządzenie SITA trzy tygodnie temu. System ten jest wspaniały nie tylko do nauki języka. Urządzenie to wykorzystuję z powodzeniem do nauki języka angielskiego, a ponadto do relaksacji czyli odpoczynku, kiedy to można się "zaprogramować" na odniesienie jakiegoś sukcesu, poprawienie jakiejś cechy charakteru, poprawę zdrowia czy wreszcie sylwetki - niesamowita sprawa. Najwięcej jednak trudności sprawia mi efektywne korzystanie z SITA, ponieważ zbyt często zasypiam po kilku minutach nawet na siedząco - ale pracuję nad powyższym. Jestem pewna, że w przyszłości skorzystam z kolejnych kursów nie tylko języka angielskiego. Lidia Jarmołowicz Kiedy po raz pierwszy sięgnąłem po zestaw SITA nie byłem pewny skutków działania tego urządzenia. Po krótkim czasie odsłuchiwania muzyki poczułem przyjemne uczucie, łagodzące objawy stresu i zmęczenia. Teraz wiem, że SITA będzie mi towarzyszyć w życiu codziennym, nie tylko w celach relaksacyjnych, ale również dydaktycznych. Robert Abratowski System SITA jest rewolucją w nauce języków obcych. Jest to łatwy, a przede wszystkim przyjemny sposób relaksu i nauki. Dzięki niemu przyswajamy o wiele więcej zwrotów, zdań, wyrazów w jezyku obcym, niż w tradycyjny sposób. Nie zamieniłabym SITY na nic innego. Małgorzata Michnowska Powiem krótko: jestem pod wrażeniem. Myślę, że System SITA jest tym, o co mi chodziło, chętnie będę uczył się (jako początkujący) relaksować, by osiągnąć stan odprężenia, co zapewni mi posługiwanie się językami obcymi. Krzysztof Kopczyński IT's O.K. Mirosław Woźniczko SITA to doskonały sposób nauki, utrwalania i powtórki materiału, którego już wcześniej się nauczyliśmy. Podczas tygodnia nauki zauważyłam, że nie tylko ten sposób nauki pozwolił mi poszerzyć słownictwo, ale także utrwalił zwroty i słowa, których wcześniej się nauczyłam, lecz miałam problem z "odszukaniem" ich w pamięci. Łatwiej buduje się mi wypowiedzi. Teraz rozpoczynam 2 część kursu średniozaawansowanego. Jestem przekonana, że opanuję materiał równie dobrze, co w części 1. Daria Dmitruk Po kilku dniach użytkowania systemu SITA chciałbym opisać moje odczucia w stosunku do tego kursu. Dużą niedogodnością stosowania kursu, jest to, iż jest on nagrany na kasetach magnetofonowych, uważam, że jeżeli był by on na płytach CD znacznie podwyższyłoby to komfort obsługi jak i trwałość tego kursu. Jeżeli chodzi natomiast o jakość merytoryczną to jest to kurs godny polecenia innym osobom. Jeżeli chodzi o skuteczność kursu bez urządzenia w przypdku mojej osoby powiedziałbym, że wynosi ona ok. 70%, co uważam za bardzo dobry wynik. Moje gratulacje za dobrze wykonaną robotę. Marcin Minda Uważam, że SITA zdecydowanie przyśpiesza naukę języka obcego. Jestem pod wrażeniem i polecam wszystkim zainteresowanym naukę języków obcych. Dariusz Wojnarski Nowoczesna metoda nauki języka w moim przypadku języka francuskiego. SITA bardzo mi odpowiada. Mimo całodziennego zmęczenia pracą, zabieram się za naukę przeważnie dopiero wieczorami i za pomocą urządzenia SITA w naturalny sposób wprowadzam organizm w stan relaksu i rozpoczynam naukę. Ostatnio będąc we Francji stwierdziłam, że o wiele lepiej, spokojniej uczestniczę w prowadzonych rozmowach i bardziej spontanicznie odszukuję w pamięci gotowe formy odpowiedzi. Taki stan bardzo poprawił mój komfort obcowania z osobami francusko-języcznymi. Dlatego też wszystkim osobom, które mają z różnych powodów kłopoty z mobilizacją i koncentracją w nauce, polecam system SITA jako sprawdzoną, niekonwencjonalną metodę nauki języków. Alicja Ł.
<< powrótCopyright © SITA sp. z o.o.<< SITAWersja mobilna >>

Opinie użytkowników



Dodaj swoją opinię:
Imię:

Nazwisko:

Miejscowość:

Niniejszym przekazuję firmie SITA sp. z o.o. pisemną opinię na temat metody SITA.
Oświadczam, że zgadzam się na nieodpłatne wykorzystanie jej w całości lub we fragmentach przez firmę SITA w celach marketingowych.

Strona SITA w Google+ Profil SITA w Facebooku Aukcje SITA w Allegro Kanał SITA w Youtube
 Wersja: mobilna  standardowa >>

Serwis witryny:    pozycjonowanie stron Be Perfect